Cuma, Nisan 19, 2024
Ana SayfaHaberErmenistan işgal ettiği şehirleri 3 aya boşaltmazsa...

Ermenistan işgal ettiği şehirleri 3 aya boşaltmazsa…

Azerbaycan Ermenistan’a son uyarısını yaptı. Eğer Ermenistan işgal ettiği şehirleri 3 aya boşaltmazsa bu ermeniler için hiç iyi olmayacak.

Azerbaycanlı siyaset bilimci Elhan Şahinoğlu: İşgal devam ettikçe Ermenistan ve Dağlık Karabağ’ı rahatlık beklemiyor. Mevcut durumda ateşkes daima bozulacak.

Azerbaycan Askeri

Ermenistan ve AGİT Minsk Grubu eşbaşkanları da iyi anlıyorlar ki, Dağlık Karabağ çevresindeki bölgeler boşaltılmayana kadar savaşın önüne geçmek mümkün olmayacaktır.

Siyaset bilimciye göre, artık Dağlık Karabağ sorunu bölgesinde Ermenistan ve Azerbaycan orduları arasında ateşkes rejiminin korunması gerçekliğini kaybediyor: Cumhurbaşkanı İlham Aliyev birkaç yıl önce böyle bir soruyu gündeme getirmişti: Ermenistan askerinin Ağdam ve Füzulide ne işi var ?!

Bu sorunun anlamı şu ki, Azerbaycan ordusu artık Dağlık Karabağ’ın ve etrafının işgali ile barışmayacak ve Ermenistan ordusuna bu yönde baskıyı artıracak.

Bu arada Ermenistan ordusu Dağlık Karabağ’da işgal altındaki bölgelerde askeri tatbikatlara başladı. Bu tatbikatlar sırasında Azerbaycan askerleri Ermenistan ordusunun helikopterini vurdu. Bu, artık Azerbaycan ordusunun stratejisinin değişmesinin başlangıcıydı.

2016 yılının Nisan ayında meydana gelen geniş çaplı çatışma da bu stratejinin bir parçasıydı. “Ateşkesi kim bozuyor?” veya “kim bozdu?” sorusunun güncelliği da giderek azalacak

Gonca
Goncahttps://www.gonca.com
1995 doğumlu Gonca KAPLAN Galatasaray Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümü mezunudur. Anne Bebek, Dekorasyon, Güzel Sözler, Kültür Sanat, Moda, Teknoloji, Yemek Tarifleri ve diğer konularda yazılarını sahip olduğu Gonca sitesi üzerinden sizlerle paylaşmaktadır.
RELATED ARTICLES

1 Yorum

  1. Ermenistan er veya geç Karabağ topraklarını Azerbaycan’a geri vermek zorundadır. Yoksa Azerbaycan askeri 3-4 saatte Erivana ulaşacak güçtedir. Recep Tayyip Erdoğan ve İlham Aliyev ele ele verip birlikte Türk ordusu ile ermenistanı haritadan silmeleri gerekiyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments