Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the ad-inserter domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/nzrcomtr/gonca.com/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the gotmls domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/nzrcomtr/gonca.com/wp-includes/functions.php on line 6114
Tüp Bebek Tedavisi Nasıl Sonuç Verir? | Gonca
Pazar, Aralık 8, 2024
Ana SayfaAnne BebekTüp Bebek Tedavisi Nasıl Sonuç Verir?

Tüp Bebek Tedavisi Nasıl Sonuç Verir?

Tüp bebek tedavisi, yardımcı üreme tekniği olarak bilinen ve çocuk sahibi olamayan çiftlere uygulanan bir tedavi yöntemidir. Çocuk sahibi olmak isteyen çiftlerden birinin kısır olması durumunda en çok başvurulan tedavi yöntemi olarak tüp bebek gösterilmektedir. Bu anlamda tüp bebek tedavilerinin ve merkezlerinin geliştikleri ve sayılarının arttıkları gözlemlenmektedir.

Tüp Bebek Tedavisi Nedir?

Tüp bebek tedavisi kadından alınan yumurta ile erkekten alınan spermin insan vücudu dışında laboratuvar ortamında döllenmesinin sağlanması olayını kapsamaktadır. Tüp bebek tedavisi birçok durumda gerçekleşebilmektedir. Bu durumlar arasında; nedeninin anlaşılamadığı kısırlıklar, sperm kalitesinin düşük olması, yumurtalıklarda kistlerin bulunması yer alabilmektedir.

Tüp bebek tedavisinde alınan yumurta ve spermin laboratuvar ortamında döllenmesinin ardından, embriyo oluşumunu tamamlayana kadar laboratuvar ortamında bulunmaktadır. Sonrasında embriyo alınarak anne vücuduna konulmakta ve gebeliğin normal bir şekilde devam etmesi sağlanmaktadır.

Tüp bebek yöntemi ile oluşan gebelik döneminin normal gebelik döneminden farkı, tüp bebek işlemlerinde döllenmenin laboratuvar ortamında gerçekleşmesi ve sonrasında annenin vücuduna aktarılmasıdır. Çoğu durumda tüp bebek tedavisine başlanmadan önce aşılama tedavisi de yapılabiliyor. Aşılamadan istenilen sonuç alınmadığı taktirde ise tüp bebek yöntemine gidildiği görülüyor.

Tüp Bebek Tedavisi Hangi Durumlarda Uygulanır?

Tüp bebek tedavisi, en az bir yıl boyunca korunmadan ilişkiye giren fakat çocuk sahibi olamayan kişilere önerilmektedir. Bazı kadınlarda yumurtalık tüplerinin kapalı olabildiği görülmektedir. Bu durumda da tüp bebek yöntemine başvurulduğu görülmektedir. Aynı zamanda bazı kadınlarda yumurtaların fallop tüpleri tarafından yakalanabilmesi için gerekli yapışkanlığın olmadığı görülmekte ve bu durumda da tüp bebek tedavisi önerilebilmektedir.

Hamile kalmayı düşünen kadınların 30 yaşından büyük olmaları ve en az 6 aydır menstural döngü yaşamamaları, menstural döngülerin ağrılı ve düzensiz oluşumları, spermlerin düşük sayıda ve kalitesiz olması durumu, testis ve prostatla ilgili hastalıkların varlığı gibi sebeplerle de tüp bebek tedavisine başvurulduğu bilinmektedir.

Tüp Bebek Tedavisi Nasıl Yapılır?

Tüp bebek tedavisi olmak isteyen kişilerin, ilgili sağlık kurumlarına başvurularını yapmalarının ardından gerekli muayeneler yapılmaktadır. Bu muayeneler sırasında, varsa çiftin daha önce yaşamış olduğu gebelik hikayeleri, var olan sağlık problemleri gibi durumlar araştırılır. Sonrasında ise tahliller ve tetkik sonuçları değerlendirmeye alınır.

Yapılan değerlendirmeler sonucunda tüp bebek tedavisi planlanır ve embriyoların alımı için gün belirlenir. Alınan yumurtaların kaliteli olması için yumurta geliştirici iğnelerin uygulaması yapılır. Uygulamalar sonucunda yumurta toplama evresine giriş yapılmaktadır. Bu evrede gelişen yumurtalar toplanarak laboratuvar ortamında döllenmeleri sağlanır. Sonrasında ortalama olarak dört gün laboratuvar ortamında gelişen yumurtalar, katater yöntemi ile rahme yerleştirilmektedir. Bu işlemlerin bitiminin ardından yaklaşık olarak 12 gün sonrasında ise gebelik testi yapılması gerekmektedir. Gebelik testinin pozitif sonuç vermesi durumunda ise anne adayları yaklaşık bir hafta içerisinde ultrasona girmektedirler. Gebeliğin sağlıklı sonuçlanabilmesi için uzman kontrolünde tamamlanması önerilmektedir.

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments