Perşembe, Mayıs 2, 2024
Ana SayfaHaberYeni telefon dolandırıcılığı - Binlerce TL fatura geliyor

Yeni telefon dolandırıcılığı – Binlerce TL fatura geliyor

Şimdi size son günlerin çok çok karşılaşılan yeni bir dolandırıcılık yönetminden bahsedeceğiz. Biz sizinle paylaşıyoruz. Lütfen siz de dostlarınız, sevdikleriniz ve FACEBOOK, TWITTER hesaplarınızda paylaşarak herkesin haberdar olmasını sağlayınız. Şimdi dolandırıcılığın nasıl gerçekleştirildiğini anlatalım;

Yeni Telefon Dolandırıcılığı nasıl yapılıyor?

Bilmediğiniz bir numaradan size çağrı geliyor, yani telefonunuz çalıyor, arayan şahıs size isminizle hitap ederek (bu bilgileri nereden aldıkları bilinmiyor) sizinle görüşmek istediğini belirtiyor.

İsminizle hitap ettiği için sizde bir güven oluşuyor ve buyurun benim diyorsunuz. Bu sefer karşıdaki kişi asıl konuya giriyor. Ankara asayiş müdürlüğünden aradığını, sizin numaranızdan 05xx xxx xx xx numaralı astsubaya bilmem kaç kere küfürlü mesaj yollandığını, tehdit edildiğini ve bu sebeple de hakkınızda suç duyurusunda bulunulduğunu ve acil olarak savcılıkla görüşme yapmanız gerektiğini belirtiyor.

Siz de doğal olarak hiç kimseyi tehdit etmediğinizi ve küfürlü mesaj göndermediğinizi söylüyorsunuz.

Telefon DolandırıcılığıTelefondaki şahıs ısrarla sizi savcılığa aktarıyorum. Bir sonraki aşamada 154 tuşlayın savcılık yetkilisine bağlanacaksınız diyor.

Siz hiçbirşeyden habersiz 154’ü tuşluyorsunuz ve asıl mesele işte o zaman başlıyor. Telefonunuz yurt dışı aramalarına açılıyor ve faturanıza 5-10 bin liralık bir servis ücreti yansıtılıyor.

Son zamanlarda bu olay defalarca defa tekra ediliyor ve bu yüzden fakir fukara binlerce liralık fatura ödemek zorunda kalıyor veya icralık oluyor.

Lütfen bu uyarıyı arkadaş grupunuzdaki, facebook, twitter adreslerinizdeki herkesle paylaşın, bilgilendirin. Lütfen hiç kimse 154 tuşlaması yapmasın. Paralarınızı dolandırıcılara kaptırmayın.

Gonca
Goncahttps://www.gonca.com
1995 doğumlu Gonca KAPLAN Galatasaray Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümü mezunudur. Anne Bebek, Dekorasyon, Güzel Sözler, Kültür Sanat, Moda, Teknoloji, Yemek Tarifleri ve diğer konularda yazılarını sahip olduğu Gonca sitesi üzerinden sizlerle paylaşmaktadır.
RELATED ARTICLES

3 YORUMLAR

  1. Bu telefon dolandırıcıları bir bitmedi gitti. Yakalayıp yakalayıp salıyorlar. Onlar da hemen arkasından bir başka kişileri dolandırmak için harekete geçiyor. Buna devletin mutlaka bir çözüm bulması lazım.

  2. Bu tür doladiriciliklara karsi operatör sirketlerinin tedbir almasi gerekli ve devlet bu olaya el koymali vede operatör sirketlere yaptirim uygulamalidir.
    Ayrica böyle bi olay icin asayiş müdürlüğünden kimse aramaz gelip alip götürürler.
    Saf vatandaslarin dolandirildigi yetti artik devletimiz bu konuya bi el atsin artik…

  3. Ben anlamıyorum neden yeni telefon dolandırıcılığı diyorsunuz ki. Hepsi birbirinin aynısı zaten. Telefonla arıyorlar, polisle veya savcı ile korkutuyorlar. Sonra da paraları alıyorlar.

    Avrupa’da filan kimse savcıdan, polisten, askerden korkmaz. Adamlarda demokrasi var. Bizde milletin telefon dolandırıcılarına para kaptırmasının asıl sebebi korku. Korkudan dolayı ellerinde ne var ne yok veriyorlar hemen.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments