Reklam
Haber

İstanbul'da ikinci operasyon: 64 bin 700 banknot ele geçirildi

İstanbul'da 26 Eylül sabahı düzenlenen operasyonda 64 bin 700 adet yabancı para banknotu ele geçirildi. Bir kişi gözaltına alındı, soruşturma sürüyor.

İstanbul'da ikinci operasyon: 64 bin 700 banknot ele geçirildi

İstanbul'da 26 Eylül 2026 sabahı saat 02.00 sıralarında düzenlenen operasyonda 64 bin 700 adet yabancı para banknotu ele geçirildi.

Operasyon Sarıyer ve Maslak'ta iki adrese eş zamanlı yapıldı. Bir kişi gözaltına alındı. Soruşturma sürüyor.

Künye

  • Tarih ve saat: 26 Eylül 2026, 02.00 sıraları
  • Yer: İstanbul — Sarıyer ve Maslak
  • Adres sayısı: 2 (eş zamanlı)
  • Ele geçirilen: 64 bin 700 adet yabancı para banknotu
  • Gözaltı sayısı: 1
  • Aşama: Soruşturma sürüyor

Operasyon nasıl yapıldı?

Emniyet birimleri, önceki günlerde yürütülen çalışmanın devamı olarak iki adrese eş zamanlı giriş yaptı.

Aramalarda ele geçirilen banknotların sayımı adreste yapıldı ve tutanağa geçirildi. Ele geçirilen paralar muhafaza altına alındı.

Bu ikinci operasyon

Bu operasyon, aynı soruşturma kapsamında yapılan ikinci operasyon olarak duyuruldu. İlk operasyon önceki günlerde gerçekleştirilmişti.

Soruşturma dosyası aynı olduğu için iki operasyon birbirinin devamı niteliğinde. Toplam ele geçirilen miktara ilişkin birleşik bir resmî açıklama bulunmuyor.

Gözaltı ne anlama geliyor?

Gözaltı, bir kişinin soruşturma kapsamında geçici olarak özgürlüğünün kısıtlanmasıdır. Tutuklama değildir ve mahkûmiyet değildir.

Gözaltı süresi sonunda kişi serbest bırakılabilir, adli kontrol tedbiriyle salıverilebilir veya tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edilebilir. "Sevk" ile "tutuklama kararı" ayrı şeylerdir.

AşamaNe anlama gelir
GözaltıSoruşturma için geçici alıkoyma
SevkMahkemeye götürülme; karar henüz yok
TutuklamaMahkeme kararıyla cezaevinde bekletme
MahkûmiyetYargılama sonunda verilen ceza kararı

Soruşturmanın konusu

Soruşturma, yabancı para banknotlarının kaynağına ve hareketine ilişkin. Resmî açıklamada isnat edilen suç tanımı ayrıntılı olarak paylaşılmadı.

Benzer nitelikteki mali soruşturmaların takibi için fon tasfiyesi nedir sayfamıza bakabilirsiniz.

Bu nedenle bu sayfada herhangi bir suçlama yazılmamıştır.

Bu Sayfada Ne Yok?

  • Gözaltına alınan kişinin adı yok. Soruşturma sürüyor; yargı kararı bulunmuyor.
  • Suçlama yok. Resmî açıklamada isnat edilen suç tanımı ayrıntılandırılmadığı için bu sayfada iddia düzeyinde bile suçlama yazılmamıştır.
  • Ele geçirilen paranın Türk lirası karşılığı yok. Resmî açıklamada banknot adedi verildi; tutar açıklanmadı ve kur üzerinden hesap yapılmamıştır.
  • Banknotların gerçek mi olduğu bilgisi yok. Bu konuda resmî bir tespit açıklanmadı.
  • Adres ayrıntısı yok. Mahalle ve bina bilgisi verilmemiştir.
  • İlk operasyonla toplam miktar yok. Birleşik bir resmî açıklama bulunmuyor.
  • Yorum ve değerlendirme yok. Sayfa yalnızca açıklanan bilgileri aktarır.

Sık Sorulan Sorular

Operasyon nerede yapıldı?

İstanbul'da Sarıyer ve Maslak'taki iki adrese eş zamanlı olarak.

Ne kadar para ele geçirildi?

64 bin 700 adet yabancı para banknotu. Türk lirası karşılığı resmî olarak açıklanmadı.

Kaç kişi gözaltına alındı?

Bir kişi.

Gözaltı tutuklama mı?

Hayır. Gözaltı soruşturma için geçici alıkoymadır; tutuklama mahkeme kararıyla olur.

Bu kaçıncı operasyon?

Aynı soruşturma kapsamında ikinci operasyon olarak duyuruldu.

Gözaltına alınan kişinin adı ne?

Bu sayfada isim yayımlanmamıştır. Soruşturma sürüyor ve yargı kararı bulunmuyor.

Kaynak: 26 Eylül 2026 tarihli emniyet kaynaklı haber ajansı ve ulusal basın haberleri (operasyon saati, adres sayısı, ele geçirilen banknot adedi ve gözaltı sayısı). Gözaltına alınan kişinin adı, soruşturma sürdüğü ve yargı kararı bulunmadığı için yazılmamıştır. Resmî açıklamada isnat edilen suç tanımı ayrıntılandırılmadığından bu sayfada suçlama yer almaz. Banknotların Türk lirası karşılığı resmî olarak açıklanmadığı için kur üzerinden hesap yapılmamıştır.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yap