Reklam
Haber

Orhangazi'de otoyolda zincirleme kaza: 1 ölü, 7 yaralı

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'nda Orhangazi Tüneli çıkışında zincirleme kaza oldu. Tır sürücüsü hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı.

Orhangazi'de otoyolda zincirleme kaza: 1 ölü, 7 yaralı

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'nda Bursa'nın Orhangazi ilçesinde zincirleme trafik kazası meydana geldi. Kazada bir tır sürücüsü hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı.

Kaza 23 Eylül 2026 gecesi saat 22.30 sularında, Orhangazi Tüneli çıkışında, İstanbul yönünde gerçekleşti.

Künye

  • Yer: Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu, Orhangazi (Bursa)
  • Nokta: Orhangazi Tüneli çıkışı, İstanbul yönü
  • Tarih ve saat: 23 Eylül 2026, 22.30 civarı
  • Can kaybı: 1 (tır sürücüsü)
  • Yaralı: 7
  • Sevk edilen hastane: Yalova Devlet Hastanesi

Kaza nasıl oldu?

Edinilen bilgilere göre bir tır, önünde seyreden tıra çarptı. Çarpmanın ardından araç bir hafif ticari araca ve bariyerlere çarparak durabildi.

Zincirleme şekilde gerçekleşen kazada tır sürücüsü olay yerinde hayatını kaybetti. Hafif ticari araçta bulunan 7 kişi yaralanarak Yalova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Otoyol trafiğe kapandı

Kazanın ardından otoyol bir süre trafiğe kapatıldı. Ekiplerin çalışmasının ardından yol kontrollü olarak tek şeritten açıldı.

Kaza sonrası bölgede oluşan trafik yoğunluğu, çalışmaların tamamlanmasıyla normale döndü.

Tünel çıkışları neden riskli?

Tünel çıkışları sürücüler için görüş koşullarının aniden değiştiği noktalardır.

Tünel içindeki yapay aydınlatmadan gün ışığına veya gece karanlığına geçişte gözün uyum süresi birkaç saniye alır. Bu sürede önde beklenmedik bir yavaşlama varsa tepki süresi kısalır.

Ayrıca tünel çıkışlarında rüzgâr ve yol yüzeyi koşulları tünel içine göre farklı olabilir. Takip mesafesi bu noktalarda daha belirleyici olur.

Ağır vasıtalarda fren mesafesi binek araçlara göre belirgin biçimde uzundur. Yüklü bir tırın durma mesafesi, aynı hızdaki bir otomobilin iki katına kadar çıkabilir. Bu fark, zincirleme kazalarda ağır vasıtaların sıkça ilk halka olmasının sebeplerinden biridir.

Zincirleme kaza nedir?

Zincirleme kaza, bir aracın çarpmasının ardından çarpışmanın art arda başka araçlara yayıldığı kazadır.

İlk çarpmadan sonra araçlar şerit değiştirdiği veya durduğu için arkadan gelen sürücülerin tepki verecek mesafesi kalmaz. Bu tür kazalarda yaralı sayısı tek araçlı kazalara göre yüksek olur.

Ülke genelindeki kaza verileri için trafik kazaları haberimize bakabilirsiniz.

Bu Sayfada Ne Yok?

  • Yaralıların kimlik bilgileri yok. Kazada yaralananların adları yayımlanmaz.
  • Plaka numaraları yok.
  • Kazanın kesin sebebi yok. Jandarma ve savcılık incelemesi sürüyor; sebep resmî olarak açıklanmadı.
  • Kusur atfı yok. Hangi sürücünün kusurlu olduğuna dair bir tespit açıklanmamıştır.
  • Olay yeri görüntüsü tarifi yok.
  • Yaralıların sağlık durumu ayrıntısı yok. Hastaneden bilgi paylaşılmadı.
  • Otoyolda zam veya yeni düzenleme bilgisi yok. Bu sayfa yalnızca kazayı aktarır.

Sık Sorulan Sorular

Kaza nerede oldu?

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'nda, Bursa'nın Orhangazi ilçesinde, Orhangazi Tüneli çıkışında.

Kaç kişi hayatını kaybetti?

Bir kişi. Hayatını kaybeden, kazaya karışan tırın sürücüsüdür.

Kaç yaralı var?

7 kişi yaralandı ve Yalova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Otoyol kapandı mı?

Evet, bir süre trafiğe kapatıldı. Ardından kontrollü olarak tek şeritten açıldı.

Kaza saat kaçta oldu?

23 Eylül 2026 gecesi saat 22.30 sularında.

Kazanın sebebi açıklandı mı?

Hayır. İnceleme sürüyor; kesin sebep resmî olarak açıklanmadı.

Kaynak: 24 Eylül 2026 tarihli ulusal haber ajansı ve televizyon haberleri (kaza yeri, saat, araç sayısı, can kaybı ve yaralı sayısı, otoyolun kapanması). Kazanın kesin sebebi resmî olarak açıklanmadığı için yazılmamış, kusur atfında bulunulmamıştır. Yaralıların kimlik bilgileri ve plaka numaraları yayımlanmamıştır.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yap