Reklam
Haber

Potanın Perileri Dünya Kupası'nı 14. Sırada Tamamladı

Türkiye Kadın Millî Basketbol Takımı, FIBA Dünya Kupası'nda üç grup maçını da kaybederek turnuvayı 14. sırada bitirdi.

Potanın Perileri Dünya Kupası'nı 14. Sırada Tamamladı

Türkiye Kadın Millî Basketbol Takımı, 2026 FIBA Kadınlar Basketbol Dünya Kupası'nı 14. sırada tamamladı. Turnuva Almanya'nın Berlin şehrinde düzenlendi.

Potanın Perileri grup aşamasında üç maçının üçünü de kaybetti.

Grup Maçları

TarihMaçSkor
4 EylülBelçika - Türkiye89-75
6 EylülAvustralya - Türkiye87-71
7 EylülPorto Riko - Türkiye75-71

Üç maçta da mağlup olan takım gruptan çıkamadı ve turnuvayı 14. sırada bitirdi.

En Yakın Sonuç: Porto Riko

Üç maç içinde en dar fark Porto Riko karşısında yaşandı: 75-71. Dört sayılık fark, maçın son bölümüne kadar sonucun açık kaldığını gösteriyor.

Turnuva formatında grup maçlarının önemi yüksek: kısa süreli organizasyonlarda tek bir sonucun telafi imkânı bulunmuyor. Dört sayılık bir yenilgi ile on dört sayılık bir yenilginin sıralamaya etkisi çoğu zaman aynı oluyor.

Üç Yenilginin Ortak Noktası

Üç maçta da mağlup olan takımın aldığı sayılar 75, 71 ve 71. Yediği sayılar ise 89, 87 ve 75.

Tablodan okunabilen şu: hücum üretimi üç maçta da benzer seviyede kaldı, fark savunmada oluştu. Belçika ve Avustralya karşısında 87 ve üzeri sayı yemek, bu düzeydeki bir turnuvada kazanma şansını belirgin biçimde düşürüyor.

Bu, oyunun tek bir yönüne dair bir gözlem; kadro ve hazırlık koşullarına ilişkin bir değerlendirme içermez.

Turnuvanın Son Durumu

Üçüncülük maçı tamamlandı: İspanya 81-58 Almanya.

Finali ABD kazandı: Berlin'deki Uber Arena'da Fransa'yı 97-79 yendi. Bu, ABD'nin 12. dünya şampiyonluğu ve üst üste beşinci altın madalyası oldu.

MVP: Breanna Stewart — finalde 22 sayı, 10 ribaunt, 4 asist. Stewart üçüncü kez Dünya Kupası MVP'si seçildi.

İlk yarı 45-43 Fransa'nın üstünlüğüyle kapanmıştı; ABD üçüncü periyodu 30-12 alarak farkı açtı. Ayrıntı: Dünya Kupası finali.

Kısa Turnuvalarda Grup Aşaması

Dünya Kupası ve benzeri kısa süreli organizasyonlarda grup aşamasının ağırlığı, uzun lig sezonlarına göre çok daha yüksek.

Sebebi basit: lig sezonunda bir takım otuz üzeri maç oynar ve kötü bir dönemi telafi edebilir. Grup aşamasında ise üç maç vardır. Tek bir kötü performans, turnuvanın tamamını belirleyebiliyor.

Bu yapı, hazırlık sürecini ve turnuvaya form durumunun zamanlamasını kritik hâle getiriyor. Takımların ilk maça hangi kondisyonla çıktığı, çoğu zaman sonucun yarısını açıklıyor.

Kadın Voleybolla Karıştırılmasın

Bu günlerde arama hacimlerinde iki ayrı kadın millî takımı sık karıştırılıyor:

BasketbolVoleybol
Takım adıPotanın PerileriFilenin Sultanları
TurnuvaFIBA Dünya Kupası (Berlin)CEV Avrupa Şampiyonası (İstanbul)
Sonuç14. sıra, gruptan elendiAvrupa şampiyonu

Voleybol takımı 6 Eylül'de İstanbul'da oynanan finalde İtalya'yı 3-2 yenerek şampiyon oldu. Ayrıntı: Filenin Sultanları Avrupa şampiyonu.

Erkek voleybol millî takımının Avrupa Şampiyonası ise sürüyor: Filenin Efeleri fikstürü.

Bu Sayfada Ne Yok?

  • Tam klasman yok. Resmî sıralama yayımlanmadı; yalnızca ilk dört doğrulandı.
  • Turnuvanın en iyi beşi yok. Açıklanmadı.
  • Türkiye'nin kadrosu yok. Doğrulanmış oyuncu listesi bulunamadı.
  • Maç istatistikleri yok. Sayı, ribaunt ve asist verileri teyit edilmedi.
  • Teknik direktör açıklamaları yok.
  • Sonraki turnuva takvimi yok.

Sık Sorulan Sorular

Potanın Perileri Dünya Kupası'nda kaçıncı oldu?

14. sırada tamamladı.

Kaç maç kazandı?

Hiç. Üç grup maçının üçünü de kaybetti.

En yakın sonuç hangisiydi?

Porto Riko'ya 75-71 yenilgi.

Turnuva nerede yapıldı?

Almanya, Berlin.

Üçüncü kim oldu?

İspanya, Almanya'yı 81-58 yenerek üçüncülüğü aldı.

Final kimler arasında?

ABD ile Fransa. Bu sayfa hazırlandığında maç sonuçlanmamıştı.

Kaynaklar: FIBA resmî turnuva sayfası ve uluslararası spor servisleri (13 Eylül 2026).

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yap