
Sultangazi'de bir ilkokulun istinat duvarı 14 Ekim 2026'da çöktü ve bölge trafiğe kapatıldı. Olay beş ayrı kaynakta aynı biçimde aktarılıyor.
Olay öğle saatlerinde yaşandı. İlk haber 14 Ekim 13.35'te yayımlandı (güncelleme 14.36); yani çöküş akşamki en şiddetli yağıştan önce gerçekleşti. Kesin çöküş saati hiçbir kaynakta verilmemiştir.
Olayın künyesi
| Olay | Okul istinat duvarının çökmesi |
| İlçe | Sultangazi, İstanbul |
| Mahalle | Eski Habibler |
| Okul | Nurettin Uzun İlkokulu |
| Tarih | 14 Ekim 2026 |
| Çöküş saati | Hiçbir kaynakta verilmemiş |
| Sebep | Kuvvetli sağanak (kaynakların aktarımı) |
| Yaralanma | Bir kaynak "yaralanan olmadı" diyor |
| Resmî açıklama | Bulunamadı |
Olayda ne oldu?
Eski Habibler Mahallesi'ndeki Nurettin Uzun İlkokulu'nun istinat duvarı çöktü ve bölge trafiğe kapatıldı. Kaynaklar sebebi kuvvetli sağanak yağış olarak aktarıyor.
Bir kaynak açıkça "olayda yaralanan olmazken" ifadesini kullanıyor. Bu sayfa o ifadeyi kaynağa atfen aktarır. Ölü bilgisi ise hiçbir kaynakta yer almıyor; yani bildirilmemiştir.
Öğrencilerin o anda sınıfta olduğu ve bahçenin boş olduğu bilgisi haberlerde "öğrenildi" biçiminde, yani bir kuruma atfedilmeden veriliyor. Bu sayfa o bilgiyi kesin bir olgu olarak yazmıyor.
Dolaşan bir manşet uyarısı
Bu sitede kullanılmayan kaynaklardan biri olayı "okul duvarı öğrencilerin üstüne çöktü" biçiminde manşetlemiş. Böyle bir bilgi hiçbir doğrulanabilir kaynakta yoktur ve bir kaynağın "yaralanan olmadı" ifadesiyle de çelişiyor.
Bu sayfada o manşet aktarılmamıştır.
Müdahale ve sorumluluk
Hangi kurumun müdahale ettiği belirtilmemiş. Kaynaklar yalnızca "güvenlik ve müdahale ekipleri" ya da "ekipler" diyor; itfaiye, belediye ya da AFAD adı geçmiyor. Hafriyat kaldırma ve risk analizi çalışmalarının sürdüğü aktarılıyor.
Hiçbir kurum, okul idaresi, belediye ya da yüklenici hakkında sorumluluk ifadesi bu sayfada yoktur. Sebebi net: açıklanmış bir resmî tespit bulunmuyor ve bu sitede resmî tespit olmadan ihmal ya da kusur yazılmaz.
Aynı ilçede su kesintisi de yaşandı; kayıtlardaki sebep elektrik kesintisidir ve ayrıntısı İSKİ su kesintisi sayfasındadır.
Aynı gecenin genel tablosu için sağanağın resmî bilançosu ve 15 Ekim okul tatili kararı sayfalarımıza bakabilirsiniz.
Bu Sayfada Ne Yok?
- Kesin çöküş saati yok. Hiçbir kaynakta verilmemiş.
- Resmî kurum açıklaması yok. Hiçbir kurum ya da yetkili açıklaması bulunamadı.
- Müdahale eden kurumun adı yok. Kaynaklar yalnızca "ekipler" diyor.
- Sorumluluk atfı yok. Açıklanmış bir resmî tespit bulunmuyor.
- Ölü bilgisi yok. Hiçbir kaynakta yer almıyor, yani bildirilmemiştir.
- "Öğrencilerin üstüne çöktü" iddiası yok. Doğrulanabilir hiçbir kaynakta yoktur ve bir kaynağın ifadesiyle çelişiyor.
- Öğrencilerin nerede olduğu kesin olarak yok. Bilgi kuruma atfedilmeden "öğrenildi" biçiminde veriliyor.
- Duvarın yaşı, projesi ve yüklenicisi yok. Hiçbir kaynakta bulunamadı.
- Hasar tutarı ve onarım takvimi yok. Açıklanmamıştır.
Sık Sorulan Sorular
Sultangazi'de ne oldu?
Eski Habibler Mahallesi'ndeki Nurettin Uzun İlkokulu'nun istinat duvarı çöktü ve bölge trafiğe kapatıldı. Olay beş kaynakta aynıdır.
Yaralanan var mı?
Bir kaynak "olayda yaralanan olmazken" ifadesini kullanıyor. Bu bilgi o kaynağa aittir. Ölü bilgisi hiçbir kaynakta yer almıyor.
Olay saat kaçta oldu?
Kesin saat hiçbir kaynakta yoktur. İlk haber 13.35'te yayımlandı; yani çöküş öğle saatlerinde, akşamki en şiddetli yağıştan önce gerçekleşti.
Öğrenciler okulda mıydı?
Haberlerde öğrencilerin sınıfta olduğu bilgisi "öğrenildi" biçiminde geçiyor, yani bir kuruma atfedilmiyor. Bu sayfa onu kesin olgu olarak yazmıyor.
Olayla ilgili soruşturma var mı?
Açıklanmış bir resmî tespit ya da soruşturma bilgisi bulunamadı. Bu sayfada hiçbir kurum hakkında sorumluluk ifadesi yoktur.
Okul ne zaman açılacak?
Bu sayfada böyle bir bilgi yoktur. Onarım takvimi açıklanmamıştır. Ayrıca İstanbul'da 15 Ekim için yüz yüze eğitime bir gün ara verilmiştir.
Kaynak ve kapsam: Okulun istinat duvarının çökmesi, mahalle ve okul adı, bölgenin trafiğe kapatılması ve sebebin kuvvetli sağanak olarak aktarılması beş ayrı kaynakta aynıdır. "Olayda yaralanan olmazken" ifadesi bir kaynağa aittir ve bu sayfada o kaynağa atfen aktarılmıştır; ölü bilgisi hiçbir kaynakta yer almadığı için bildirilmemiştir kaydıyla verilmiştir. Kesin çöküş saati hiçbir kaynakta bulunmadığı için yazılmamıştır; ilk haberin yayın saati 13.35 olarak kaydedilmiştir. Öğrencilerin sınıfta olduğu bilgisi kaynaklarda bir kuruma atfedilmeden "öğrenildi" biçiminde verildiği için kesin olgu olarak yazılmamıştır. Müdahale eden kurumun adı kaynaklarda belirtilmediği için verilmemiştir. Bu sitede kullanılmayan bir kaynağın "öğrencilerin üstüne çöktü" manşeti, doğrulanabilir hiçbir kaynakta bulunmadığı ve bir kaynağın ifadesiyle çeliştiği için aktarılmamıştır. Açıklanmış bir resmî tespit bulunmadığı için hiçbir kurum, okul idaresi, belediye veya yüklenici hakkında sorumluluk ifadesi kullanılmamıştır. Duvarın yaşı, projesi, yüklenicisi, hasar tutarı ve onarım takvimi hiçbir kaynakta bulunamadı.






Yorumlar (0)
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yapın.