
Ankara Altındağ'da çıkan yangında iki dükkân kullanılamaz hâle geldi.
Yangın 29 Eylül 2026 günü saat 17.00 sıralarında Hacı Bayram Mahallesi'nde başladı. Can kaybı ve yaralı bulunmuyor.
Künye
- Yer: Ankara, Altındağ, Hacı Bayram Mahallesi, Ayhan Sokak
- Tarih ve saat: 29 Eylül 2026, 17.00 sıraları
- Etkilenen yer sayısı: 2 dükkân
- Can kaybı: Yok
- Yaralı: Yok
- Yangının sebebi: Belirlenemedi
Ne oldu?
Yangın bir dükkânda başladı ve bitişikteki ikinci dükkâna sıçradı. Olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi.
Yangın kontrol altına alındı. İki dükkân kullanılamaz hâle geldi ve olayla ilgili inceleme başlatıldı.
Yangının çıkış sebebi bu sayfanın hazırlandığı saatte belirlenmemişti.
Dükkânların niteliğinde bir kaynak farkı var
Kaynaklar arasında küçük bir ayrışma bulunuyor:
- Bazı yayınlar yerleri mobilya dükkânı olarak tanımlıyor.
- Bazı yayınlar ise kentsel dönüşüm kapsamında metruk dükkân olduğunu yazıyor.
Temel olgular her iki anlatımda aynı: yer, saat, iki dükkânın etkilenmesi ve can kaybı bulunmaması. Bu yüzden sayfada dükkânların niteliği hakkında kesin ifade kullanılmamıştır.
Aynı gün Ankara'da bir başka yangın
Aynı gün Mamak ilçesi Çağlayan Mahallesi'nde yedi katlı bir binanın dördüncü katında da yangın çıktı.
Binada mahsur kalan anne ve oğlu itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Dumandan etkilenen iki kişiye müdahale edildi.
Bu ikinci olayın saati doğrulanamadığı için sayfada yazılmamıştır.
Bu Sayfada Ne Yok?
- Yangının sebebi yok. Bu sayfanın hazırlandığı saatte belirlenmemişti.
- Maddi hasar tutarı yok. Açıklanmış bir rakam bulunmuyor.
- Dükkân sahiplerinin adları yok. Bu sitede olayla ilgisi kurulmayan kişilerin adları yazılmaz.
- Kusur veya sorumluluk değerlendirmesi yok. İnceleme sürüyor.
- Resmî yazılı açıklama metni yok. İtfaiye veya valilik adına yayımlanmış ayrı bir metin bulunamadı.
- Mamak yangınının saati yok. Doğrulanamadı.
- Olay yeri görüntüsü betimlemesi yok. Bu sitede yayımlanmaz.
Sık Sorulan Sorular
Ankara'da yangın nerede çıktı?
Altındağ ilçesi Hacı Bayram Mahallesi'ndeki Ayhan Sokak'ta. Yangın 29 Eylül 2026 saat 17.00 sıralarında başladı.
Can kaybı var mı?
Hayır. Can kaybı ve yaralı bulunmuyor.
Kaç dükkân etkilendi?
İki dükkân. Yangın birinde başladı ve bitişikteki ikinci dükkâna sıçradı.
Yangının sebebi ne?
Bu sayfanın hazırlandığı saatte belirlenmemişti. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.
Aynı gün başka yangın oldu mu?
Evet. Mamak'ta yedi katlı bir binanın dördüncü katındaki yangında anne ve oğlu itfaiye ekiplerince kurtarıldı; dumandan etkilenen iki kişiye müdahale edildi.
Dükkânlar mobilyacı mıydı?
Kaynaklar ayrışıyor. Bazı yayınlar mobilya dükkânı, bazıları metruk dükkân diyor; bu sayfada kesin ifade kullanılmamıştır.
Kaynak: 29 Eylül 2026 tarihli ulusal ve yerel haber yayınlarının ajans kaynaklı haberleri (yangının yeri, saati, bitişik dükkâna sıçraması, sevk edilen ekipler, yangının kontrol altına alınması, iki dükkânın kullanılamaz hâle gelmesi, can kaybı ve yaralı bulunmaması, incelemenin başlatılması); aynı tarihli Mamak'taki yangına ilişkin haber. Dükkânların niteliğinde kaynaklar arasında fark bulunduğu için kesin ifade kullanılmamıştır. İtfaiye veya valilik adına yayımlanmış ayrı bir yazılı açıklama metni bulunamamıştır. Yangının sebebi, maddi hasar tutarı ve Mamak yangınının saati doğrulanamadığı için yazılmamıştır.






Yorumlar (0)
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yapın.