Cuma, Ekim 25, 2024
Ana SayfaHaberMEB tarafından engellenmemiş oyunlar - Site adresi

MEB tarafından engellenmemiş oyunlar – Site adresi

Milli Eğitim Bakanlığı namı diğer MEB çocuklarımızın fiziksel ve ruhi gelişimlerine zararlı oyunları ve oyun sitelerini yasaklamaktadır. Ancak MEB tarafından engellenmemiş oyunlar da mevcuttur. İşte bu yazıda bu oyunlardan ve engellenmemiş site adreslerinden bahsedeceğiz.

Bahsedeceğimiz site ve oyunlar özellikle incelenmiş ve listeye eklenmiştir. Ancak yine de çocuklar oyunları velilerin kontrolünde oynamalıdırlar. Buna özellikle dikkat edilmesi gerekiyor.

Flash Oyunlar

Bazı çevrimiçi oyunlar çocuklara zararlı davranışlar kazandırmaktadır. Hırsızlık, şiddet ve bilimum zararlı davranışlar sanki normalmiş ve olması gereken oymuş gibi.

Flash oyunlar online oyunlara göre daha sade ve daha zararsız denebilir. Sebebi de kan ve bilimum şiddet içeriklerinden daha az içermesi.

Yine de flash oyunlar içerisinde de şiddet yok değildir. Bu tür oyunların da özel seçilmesi gerekiyor. Bu sebeple çocuklarımız için zararsız olan ve MEB tarafından da engellenmemiş oyunlar oynamaları çok daha iyidir.

Masal Evi çocuk sitesi bu tür oyunları barındırmaktadır. İsteyen çocuklarımız gönül rahatlığı ile oynaya bilirler.

Engellenmemiş Oyunlar

Ebru Boyama
Kare Kapmaca
MatMatik
Kelime Türetmece
Geometrik Cisimler
Güvenli İnternet Macerası

Gonca
Goncahttps://www.gonca.com
1995 doğumlu Gonca KAPLAN Galatasaray Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümü mezunudur. Anne Bebek, Dekorasyon, Güzel Sözler, Kültür Sanat, Moda, Teknoloji, Yemek Tarifleri ve diğer konularda yazılarını sahip olduğu Gonca sitesi üzerinden sizlerle paylaşmaktadır.
RELATED ARTICLES

1 Yorum

  1. Makalede yanlışlık var yönetici arkadaş. Engellenmemiş oyunlar diye bir uygulama yok MEB’de. Engellenmemiş oyun siteleri var. Onları da buldukça engelliyorlar zaten 🙂

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments