Cuma, Mart 29, 2024
Ana SayfaHaberÜcretsiz Maske Nasıl Alınacak? Eczane mi PTT mi?

Ücretsiz Maske Nasıl Alınacak? Eczane mi PTT mi?

Ülkemizi baştan başa saran Koronavirüs salgını ile mücadele amacıyla Cumhurbaşkanı talimatı ile devlet ücretsiz maske dağıtma kararı aldı. Peki bu ücretsiz maskeler nasıl alınacak? Eczane mi dağıtacak PTT mi?

Ücretsiz Maske için nasıl başvuru yapılıyor?

İlk önce ücretsiz maskelerin https://maske.epttavm.com/ üzerinden başvuruya açıldığı belirtildi. İlk gün oluşan yoğunluktan dolayı site çökünce bu sefer başvurular https://www.turkiye.gov.tr/ üzerinden alınmaya başlandı.

EPTTAVM maske başvuru sayfasına girdiğiniz zaman aşağıdaki gibi bir ekran çıkacak karşınıza. Gerekli alanları doldurup ücretsiz maske başvurunuzu yapabilirsiniz.

epttavm ücretsiz maske başvuru ekranı

TC Kimlik Numarası, Doğum Tarihi, Ad, Soyad, Cep Telefon Numarası, E-Posta Adresi, İl, İlçe, Mahalle/Köy, Adres bilgileri girildikten sonra Maske Siparişi Ver yazısına tıklayarak tamamlıyoruz.

E-Devlet üzerinden maske siparişi

E-devlet üzerinden yapılan ücretsiz maske siparişi de aynı mantıkla çalışıyor. https://basvuru.turkiye.gov.tr/ sitesine giriyoruz. PTT AVM sitesinde olduğu gibi TC Kimlik Numarası, Doğum Tarihi, Ad, Soyad, Cep Telefon Numarası, E-Posta Adresi, İl, İlçe, Mahalle/Köy, Adres bilgileri girildikten sonra sorulan güvenlik sorusunu cevaplıyoruz. Maske Siparişi Ver linkine tıklayarak başvuruyu tamamlıyoruz.

Eczane mi PTT mi dağıtacak?

Ücretsiz maske dağıtımı fikri ilk ortaya atıldığında maskelerin PTT aracılığı ile evlere dağıtılacağı bildirilmişti. Ancak daha sonra bu değişti ve eczaneler aracılığı ile yapılacağı belirtildi.

Cep telefonunuza gelecek şifre ile en yakındaki eczaneye gidip ücretsiz maskelerimiz alabileceğiz.

Ücretsiz Maske dağıtımı ne zaman başlayacak?

Gelen haberlerden ücretsiz maskelerin dağıtımına başlandığı belirtilmektedir. İstanbul ve Ankara’da bazı yerlere maskeler dağıtılmış. Tüm Türkiye’ye dağıtımın ne zaman başlayacağı ise merak konusudur.

Gonca
Goncahttps://www.gonca.com
1995 doğumlu Gonca KAPLAN Galatasaray Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümü mezunudur. Anne Bebek, Dekorasyon, Güzel Sözler, Kültür Sanat, Moda, Teknoloji, Yemek Tarifleri ve diğer konularda yazılarını sahip olduğu Gonca sitesi üzerinden sizlerle paylaşmaktadır.
RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments