Cumartesi, Nisan 20, 2024
Ana SayfaGerekli BilgilerAkvaryum Bakımı ve Temizliği Nasıl Yapılır

Akvaryum Bakımı ve Temizliği Nasıl Yapılır

Akvaryum Bakımı ve Temizliği Nasıl Yapılır
Akvaryum Bakımı ve Temizliği Nasıl Yapılır

Evde beslemeyi çok sevdiğimiz balık dostlarımız için ilk bilmemiz gereken akvaryum bakım ve akvaryum temizliği konularıdır.

Canlı alemin küçük bir bölümünün evinizde olması ne kadar hoştur! Fakat hayvan ve bitkileri sevmek yetmez. Onlara doğru bakım yapmak gerekir.

Evde hayvan beslemenin denebilir ki en eğlenceli hallerinden birisi de akvaryum yani evde balık beslemektir. Ancak evde balık bakmak için akvaryum bakımı ve temizliği nasıl yapılır bilmek gerekir.

Akvaryum Bakımı Nasıl Yapılır

Balıklar Akvaryumu temiz ve güzel tutmak beceriniz varsa, ona uygun balıkları özel akvaryumlardan veya internet sitelerinden seçin ve alın. Evde oluşturulan yapay su ortamı sizi stresten uzaklaştıracaktır.

Akvaryum bakımı sezonsal olarak da değişir. Örneğin, yaz aylarında akvaryuma bitkiler ekilir ve suyu değiştirilir, sonbaharda hasta balıkları akvaryumdan alır ve toprağı temizlenir, termostatları, ışıklandırma ve başka cihazları kontrol ederiz. Bu işleri doğru ve düzenli yerine getirmek için balıklar akvaryumdan çıkarılıp özel yedek kaplarına konulmalıdır.

Akvaryumdakı iç ve tasarım değişikliklerini temizlik işlerini yaparken yapmak gerekir. NOT: Balıkların sık sık yerlerini değişmesi onların sağlığına zararlıdır. Tabii ki, balıklar temiz suda tutulmalıdır. Akvaryum ve aksesuarları ılık veya soğuk su ile iyi yıkanmalıdır (sabun ve başka kimyasal maddelerle yıkanmaz).

Suyun pH değeri özel indikatorlarla haftada bir kez kontrol edilmelidir. NOT: suyu akvaryuma musluktan doğrudan dökmeyin. Suyun kloru yüksek olabilir ve bu balıklar için zararlıdır. Suyun klorunu almak için onu bir gün bekletmek yeterlidir.

Akvaryumun camında güneş ışığından dolayı sıkça yosunlar oluşur. Onları temizlemek icin özel aletler kullana bilirsiniz. Filtreleri haftada bir kez temizlemek gerekir.

Akvaryum Temizliği Nasıl Yapılır

Balıklardan sonra su bitkileri, filtre, termometre vb. alınmalıdır. Balıkların yaşamını uzatmak için akvaryumu düzenli temizlemek gerekir – küçük akvaryumu her hafta, büyük akvaryumu ise ayda bir kez.

Dekoratif balıkların akvaryumundaki yemekten geri kalan gıda parçacıklarının temizliğine, suyun berraklığına ve balıkların davranışına her gün dikkat etmek gerekir. Artan gıda parçacıkları balıklara yem verdikten 10 dakika sonra suyun yüzeyinden temizlenir.

Akvaryum alırken nelere dikkat edilir

  • Akvaryumun yere doğru seçin.
  • Direk güneş ışığından veya yapay aydınlatma akvaryum duvarındaki yeşillenmeni (yosunları) artırır.
  • Tuzlu değil tatlı suda yaşayabilen balıkları tercih edin.
  • Balıklara çok yem vermeyin. Çünkü artan yemler çürüyor ve suya zararlı maddeler salgılamaya başlar.
  • Yeni aldığınız balıkları doğrudan akvaryuma bırakmayın. Bir süre yedek bir akvaryumda tutun (bir ay kadar). Çünkü balıklar bazen hasta olabilirler ve akvaryumdakı diğer canlıları da hasta edip öldürebilirler.
Gonca
Goncahttps://www.gonca.com
1995 doğumlu Gonca KAPLAN Galatasaray Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümü mezunudur. Anne Bebek, Dekorasyon, Güzel Sözler, Kültür Sanat, Moda, Teknoloji, Yemek Tarifleri ve diğer konularda yazılarını sahip olduğu Gonca sitesi üzerinden sizlerle paylaşmaktadır.
RELATED ARTICLES

2 YORUMLAR

  1. Balıkları çok severim. Evde iki tane akvaryum var. 3 tane de balığım. Farklı cinsler olduğu için farklı akvaryumlarda bakıyorum. Akvaryum bakımı zor birşey değil. Akvaryum temizliği de öyle.

    Sadece olarak her hayvan bakımında olduğu gibi ilgi isteyen bir iş. Her on günde onbeş günde bir bakımını yapmanız lazım. Geciktirmemek lazım.

    Yada direk harici motorlu akvaryum kullanacaksınız. O zaman daha da kolaylaşıyor işler.

    Eğer balıkları seviyorsanız akvaryum bakımı ve temizliği dert etmenize gerek yok. Saatlerinizi alacak birşey değil zaten. Akvaryumu ya da balıkları aldığınız kişiler size nasıl yapacağınızı öğretirler.

  2. Balık sevmek ayrı bir şey. Baktığınız balıklara iyi bakabilmek çok daha farklı bir olay. Lütfen akvaryum bakım ve akvaryum temizliği hakkında bilgi sahibi olmadan baık almayınız. Yoksa balıklara yazık edersiniz. Kısa zamanda hepsi ölürler. Bu konuya dikkat edin. Önce akvaryum nasıl temizlenir, bakımı nasıl yapılır öğrenin.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments