Cuma, Ekim 25, 2024
Ana SayfaHaberFutbol Efsanesi Pele öldü

Futbol Efsanesi Pele öldü

Son dakika bilgisine göre dünyaca ünlü Brezilyalı efsane futbolcu Pele öldü. Bu vefat haberinden sonra en çok arananlar listesinde Pele kimdir, Pele’nin ölümüne sebep olan hastalığı neydi gibi sorular cevap beklemektedir.

Pele kimdir?

Edson Arantes do Nascimento, bilinen adıyla Pele, Brezilya doğumlu eski futbolcu ve teknik direktördür. Pele, futbol tarihinin en ünlü ve etkili oyuncularından biri olarak kabul edilir ve birçok futbol yazarı tarafından futbol tarihinin en iyi oyuncusu olarak gösterilmiştir.

Pele, 1957’de Brezilya’nın Santos takımında profesyonel olarak oynadı ve takımını dünya çapında tanınan bir güç haline getirdi. 1962’de Brezilya Milli Takımı’nın yıldızı oldu ve dört kez Dünya Kupası’nın kazananı oldu (1958, 1962, 1970, 1994). Pele aynı zamanda birçok ödül kazandı, özellikle iki kez Dünya Futbol Ödülü’nü (1970 ve 1971).

Pele ayrıca, futbol dünyası dışında da tanınan bir kişiliktir ve birçok ülkede futbol turnuvalarının açılış ve kapanış törenlerinde yer aldı. Günümüzde ise, futbolun gelişimine ve promosyonuna yönelik birçok faaliyet içinde bulunmaktadır.

Pele’nin hastalığı neydi?

Pele, yaşı ilerledikçe bazı sağlık sorunları yaşamıştır. Özellikle, 2013 yılında prostate ameliyatı olmuş ve bu ameliyatın ardından bazı komplikasyonlar yaşamıştır. Ayrıca, Pele’nin kalp sağlığı da zaman zaman endişe verici bir durum olmuştur ve kalp rahatsızlığı nedeniyle birçok kez hastaneye yatırılmıştır.

Son yıllarında Pele, diyabet ve osteoartrit gibi sağlık sorunları da yaşamıştır. Bu sağlık sorunları nedeniyle Pele, son yıllarında fiziksel aktivitelerini azaltmış ve daha sakin bir yaşam sürdürmüştür.

Pele neden öldü?

82 yaşlı efsane futbolcunun kanserle mücadele ettiği biliniyordu. Ölüm sebebi olarak da kanser gösterilmektedir.

Gonca
Goncahttps://www.gonca.com
1995 doğumlu Gonca KAPLAN Galatasaray Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümü mezunudur. Anne Bebek, Dekorasyon, Güzel Sözler, Kültür Sanat, Moda, Teknoloji, Yemek Tarifleri ve diğer konularda yazılarını sahip olduğu Gonca sitesi üzerinden sizlerle paylaşmaktadır.
RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments