Cuma, Ekim 25, 2024
Ana SayfaHaberBermuda Şeytan Üçgeninden sağ kurtulan Azerbaycanlı

Bermuda Şeytan Üçgeninden sağ kurtulan Azerbaycanlı

Bermuda Şeytan Üçgeni Atlantik Okyanusunda yer alan ve geçmişte bir çok gemi ve uçağın kaybolduğu bölgedir. Ancak Azerbaycanlı bir araştırmacı buradan kurtulmayı başarmıştır.

Jeoloji uzmanı Rustam Babayev şunları söyledi:

1982’de Vityaz gemisi ile Bermuda Şeytan Üçgeni bölgesinde araştırmalar yapmaya karar verdik. Karadeniz, Cebelitarık Boğazı ve oradan da Atlas Okyanusunun kuzeyinde geçtik. Ve sonunda Bermuda adalarına ulaştık. Nihayet mucizelerin bulunduğu Bermuda Üçgenindeydik. şimdilik herşey sakindi. Ancak burada ilk defa bulunduğumuz için korkuyorduk. Geminin kaptanı, her an korkunç fırtınaya hazır olmamızı söyledi. Araştırma gemisine binmeden önce kaptan ve ekibin çok yüksek seviyede deneyim ve tecrübeye sahip olduklarını ve üçgenden sağa dönme ihtimalimizin olduğunu bildirdikleri için memnuniyet duyuyorduk.

Araştırma yapmak için bize bir gün yeterli idi. Ancak mucizevi üçgen uyandı ve ilk gününde misafirlerini kendi karakterine uygun karşıladı. Rüzgarsız bir havada bir anda tsunami dalgaları dev gemiyi salladı. Bir süre sonra korkunç fırtınanın yaklaştığı bize bildirildi. Bu noktada herkes eşyalarını daha güvenli yerlere toplamaya başladı. Teknede kaşık ve küçük eşyalar için özel yerler vardı. Onları dağılmasınlar diye yerlerine koyduk. Laboratuar cihazlarını ve diğer ve cihazları içeride iple sıkı şekilde sabitledik. Kapıları kapattık ve yataklara uzandık.

Bir anda geminin dört tarafından vuran sert dalgalar bizi korkutmaya başladı. Gemi, sudaki kibrit kutusu gibi dönmeye başladı. Tsunamiyi takip eden fırtına okyanus dalgalarını daha da sertleştirdi. Güverte su seviyesine kadar inip çıkıyordu. Dışarıda sis dışında hiç birşey görünmüyordu. İçimizde neden geldik diye pişmanlık hissi başgöstermeye başladı. Ancak gemi kaptan ve ekibinin tecrübesi geminin batmasını engelledi. Gidecekleri yeri ve yapacakları manevrayı çok iyi biliyorlardı. yapılacak küçüçük bir hata geminin batmasına ve kısa sürede 5 kilometrelik okyanus tabanına gitmesine sebep ola bilirdi.

Bu durum üç gün sürdü. O dönemde biz ne yemek yedik ne de araştırma yaptık. Konserve gıda ve meyvelerle beslendik. Bulantı sebebiyle hiç konuşmuyorduk. Sadece fırtınadan ne zaman çıkacağımızı düşünüyorduk.

Kaptan bize tehlikeyi atlattığımızı bildirdiğinde herkes birbirini tebrik etti. Okyanus sakin, gökyüzü berraktı. Güneş bizim sevincimizdi.

Bir gün sonra araştırmalarımızı bitirdik ve güneydoğu yönünde Cebelitarık Boğazı’na döndüğümüzde Bermuda Üçgeninden sağa dönmenin mümkün olduğunu fark ettik.

Orada bulunduğumuz süre zarfında, güçlü girdaplara tanık olduk. Uçaklar bu tür girdaplardan kurtulamaz.

Gonca
Goncahttps://www.gonca.com
1995 doğumlu Gonca KAPLAN Galatasaray Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümü mezunudur. Anne Bebek, Dekorasyon, Güzel Sözler, Kültür Sanat, Moda, Teknoloji, Yemek Tarifleri ve diğer konularda yazılarını sahip olduğu Gonca sitesi üzerinden sizlerle paylaşmaktadır.
RELATED ARTICLES

1 Yorum

  1. Gurur duydum kardeş ülke Azerbaycanla. Fırsat verilse neler yapılabileceğini gösteriyor. Bermuda Şeytan Üçgeni korkutamaz Türkleri 🙂

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments