Cuma, Ekim 25, 2024
Ana SayfaHaberGüvenilir ve son dakika Azerbaycan Haberleri

Güvenilir ve son dakika Azerbaycan Haberleri

Azerbaycan HaberleriŞu su götürmez bir gerçek; Azerbaycan ve Türkiye şu an gerçek iki devlet. Siyasi yakınlık değil. Gerçek yakınlık. Tek millet iki devlet sözünü uygulamada yaşatıyorlar. Peki Azerbaycan hakkında ne biliyoruz? Güvenilir ve son dakika Azerbaycan haberleri hangi siteden takip edilebilir.

Azerbaycan hakkında

Azerbaycan coğrafik olarak Kafkas bölgesinde yerleşen, Hazar denizine kıyısı olan 9 milyon nüfuslu küçük ama şirin bir ülke. En ünlü doğal madeni petrol. Bu sayede çok zenginledi son yıllarda. Azerbaycan başkenti Bakü son yıllarda aynen Dubai gibi olmuş.

Sokaklarında Türkiye’de mevcut olmayan son model lüks arabalar gezinmekte. Ev fiyatları İstanul ile yarışıyor. Kiralar hakeza.

İnsanları aynen Türk halkı. Hiç bir fark yok. Dili zaten Azerbaycan Türkçesi. Sadece lehçe farklı. Onlar Türkiye’den gidenleri ok iyi anlıyor, diziler sayesinde. Ancak onların konuştuklarını Türkiye’den gidenler kolay kolay anlamaz.

Azerbaycan’da Eğitim Türk öğrenciler için vazgeçilmez. Hem Rusça ve Azerice çok iyi düzeyde öğrenmiş olurlar hem de diploma alırlar. Kariyerlerine artı yönde çok etkisi olacaktır. LYS sınav puanı düşük gelenler mutlaka Azerbaycan Üniversiteleri ni düşünmeliler bence.

Azerbaycan Haberleri

Peki bu kadar çok ortak yanımız olan, kardeş ülke Azerbaycan hakkında haberleri nereden takip etmeliyiz? Çünkü şu an binlerce haber sitesi yayın yapmaktadır. Hangi haber siteleri güvenilir hi kimse emin değil. Yalan haber yapan düzinelerce haber sitesi var.

Azerbaycan konusunda en ünlü site 2001 senesinden yayın hayatında olan Azeri Net. Bir nevi Türkiye’nin MYNET sitesi gibi. Haber, Forum, Oyun, Dizin, Videolar ne ararsanız var. Azerbaycan’da çok ünlü. Türkiye’de de çok bilinen bir site.

Genel olarak ve son dakika Azerbaycan haberleri için ise başka bir site önereceğiz. Bu site Azerbaycan Net. Sitenin sloganı Azerbaycan Bilgi Portalı. Özellikle Azerbaycanla ticaret yapmayı düşünenler mutlaka incelemeliler siteyi.

Daha geniş Azerbaycan haberleri ise resmi haber ajansından öğrenilebilir. Şu an haber ajansının Türkçe sayfasını bulamadık. Bulunca konuya siteyi de ekleyeceğiz.

Bu arada Azeri Güzeller de dünyanın dilince. Siz de boş zaman bulunca galeriye bir göz atın istedik. Azerbaycan’a kucak dolusu selamlar.

Gonca
Goncahttps://www.gonca.com
1995 doğumlu Gonca KAPLAN Galatasaray Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümü mezunudur. Anne Bebek, Dekorasyon, Güzel Sözler, Kültür Sanat, Moda, Teknoloji, Yemek Tarifleri ve diğer konularda yazılarını sahip olduğu Gonca sitesi üzerinden sizlerle paylaşmaktadır.
RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments